Siirry pääsisältöön

Talvea odotellessa

Talvea odotellessa, vielä on silti syksyä jäljellä

Ylä-Lapissa ruska alkaa pikku hiljaa olemaan ohi ja Rovaniemelläkin lehdet tippuu jo puista. Talvi alkaa tuoksumaan ilmassa, onhan sitä jo odotettu.

Ounasvaaran rinteeltä syksyn satoaTalvi on minun suosikkivuodenaika


Kaunista😍😍

Olen aina pitänyt talvesta, ihan lapsesta asti. Iso osa lapsuuden muistoista liittyy nimenomaan talveen. Muistan lapsuuden vuosista Lapista mm. valtavat lumikinokset, ehkäpä aika kultaa muistot. Voidaanko kuitenkin porukalla sopia, että sillon oli ihan hulluna lunta Sodankylässä. Eräs hassu muisto ajoittuu noin vuoteen 2000. Tein takapihalle pienen hyppyrin lumilaudalle. Isosiskoni halusi hypätä siitä ihan vaan juoksemalla ja venäytti nilkkansa. Iskä totesi ainoastaan, että on ne vaan reikäpäitä nuo meidän tytöt. Sama sisko muuten ajoi ensimmäistä kertaa elämässään autoa minun Sierralla. Minä olin 14 ja sisko 18 tai 19. 

Talvella ollaan myös paljon ajettu autolla, enemmän kylki, kuin keula edellä. Eräs kaverini totesikin, että turhaan sää tuota tuulilasia edes puhdistat, sivuikkunoista sitä tietä joutuu kuitenkin katsomaan. Lapsuudenkotini lähelle aurattiin suolle aina talvisin talvitie puunajoa varten. Siellä käytiin iskän kanssa ajamassa. Meille lapsille se oli mahtava kokemus, iskälle varmaan enemmän pelottava. 


Talviharrastukset

Talvella pystyy harrastamaan kaikkia parhaita juttuja. Esimerkiksi moottorikelkkailua. Ensimmäisen kerran ajoin moottorikelkalla papan palstalla papan Karibolla. Sen jälkeen pääsin satunnaisesti kelkan rattiin kunnes aikuisiällä ostin ensimmäisen oman kelkan. Tässä välissä tuli yksi vuokrakelkka ajettua lunastukseen. Näistä kelkkareissusta riittäisi juttua varmana kokonaiseen kirjaan. Pitää niistäkin tehdä oma kirjoitus joku päivä. 


Ensimmäinen kelkkani, Lynx Rave RE 600 H.O.


Toinen rakas talviharrastus on hiihto, josta olen kirjoittanut jo tässä tekstissä. Hiihdin lapsena todella paljon, mutta jostain syystä se jäi vuosikausiksi, kunnes kevättalvella 2020 kokeilin isäni karvapohjasuksia ja innostuin lajista uudelleen. Viime talvena hiihdin hieman yli tuhat kilometriä ja tänä talvena olisi tarkoitus tuplata tämä määrä. Tavoitteen toteutuminen riippuu täysin töistä, jos on todella kiireinen talvi ja ei ehdi hiihtämään, 2000km voi jäädä haaveeksi. 


Salpausselältä löytyy yksi Suomen parhaimmista hiihtomaastoista


Odotukset ensi talvelle


Kukastunturi, tännekin pitää päästä uudestaan!

Ensi talvena on tosiaankin tavoite hiihtää yli 2000km. Se vaatii lujaa päätä ja mukavuudenhalun voittamista. Aika näyttää miten käy, en aio tuosta mitään stressiä ottaa. Leville aukeaa ensilumenlatu jo 7.10. joten siellä tulee todennäköisesti avattua hiihtokausi. Toinen mitä odotan on lumi, pimeys ja revontulet. Sydäntalvi, jos ei ole liian kylmää, on ihan mahtavaa aikaa. Kuitenkin vuoden paras aika on kevättalvi Lapissa. Aurinko paistaa, hanget loistaa ja kaikilla on hyvä mieli😎 Pitää sesongin jälkeen tehdä joku pitkä hiihtoreissu vaikka käsivarteen.


Kyllä tämänkin kelkan saa kiinni, kunhan on tarpeeksi huono kuski😂

Kelkkareissuja pitää kyllä tehdä enemmän kuin, viime talvena ajoin noin yhden kilometrin kelkalla. Toki työn puolesta tulee varmasti jokunen kilometri ajettua, mutta se ei tietenkään ole sama asia. Oma kelkka on reittiajoon vähän väärä kampe. Olen vähän miettinyt sen vaihtamista paremmin reittiajoon soveltuvaksi. Tai sitten pitää ajaa pelkästään ummella, ehtiihän tuota vielä miettimään. 

Tätä lisää ens talvena 😎


Kommentit

  1. Minä oon muutaman kerran ollu kyyissä ku ollaan menty kylki eellä 😁😁

    VastaaPoista
  2. Kerran mentiin rellulla ja tuli öljyt pihalle.. 😃

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta, arvostan sitä

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Prologi osa 1

Prologi osa 1: miksi kirjoitan tätä  Moni ihminen kirjoittaa blogia, vielä useampi lukee niitä, saa nähdä kuinka moni tulee tätä lukemaan.  Haaveena jo pitkään Olen miettinyt blogin kirjoittamista pitkään, itseasiassa nuorempana haaveilin kirjan kirjoittamisesta. Muutama vuosi sitten suunnittelin frisbeegolfaiheista blogia, mutta sen kirjoittaminen aina siirtyi ja siirtyi ja lopulta hautasin ajatuksen. Nyt kun yksi elämäni suurimmista unelmista on täyttymässä, tulee myös blogin aloittaminen ajankohtaiseksi.  Olen syntynyt Sodankylässä vuonna 1988 ja muutimme sieltä Ouluun vuonna 1995 kun olin seitsemän vanha. Oulussa menikin pari vuosikymmentä ja sen jälkeen muutaman mutkan kautta päädyin Nurmijärvellä ja täällä on vierähtänyt jokunen vuosi. Urani aikana olen työskennellyt lähinnä rakennusalalla eri tehtävissä.  Noniin ja sitten asiaan Aina kun olen Lapissa vieraillut, sieltä on ollut kerta kerralta vaikeampaa ja vaikeampaa tulla pois. Joka kerta kotimatkalla ainoa ajatus on ollut, mik

Filosofiaa rohkeudesta

Hurja startti, jatketaan filosofialla Huhhuh! Enpä ois uskonut, kahdella ensimmäisellä osalla yhteensä satoja lukukertoja, iso kiitos! Palautetta on myös tullut kivasti, kiitos myös siitä. Lappiin muutto lähenee päivä päivältä ja ajattelin vähän avata filosofiaa liittyen tähän ja muutenki elämään. Rohkeus  Mun omassa elämässä on aina näkynyt isosti rohkeus tehdä päätöksiä, rohkeus tehdä uusia asioita ja rohkeus hypätä tuntemattomaan. Tästä esimerkkinä mm muutto nuorena miehenä Tukholmaan ilman ruotsin kielen taitoa, ilman että tunsin sieltä ketään ja työhön mitä en aikaisemmin ollut tehnyt. Sillä reissulla tuli nuorelle miehelle aika monta asiaa vastapalloon ja tuli opittua asioita kantapään kautta. Se ei muuten välttämättä oo aina huonoin tapa oppia uutta. Toinen asia mikä mulle on ominainen piirre, on halu kokea uusia asioita. Kaverit varmaan tietääkin, että mua ei yleensä oo hirveän hankala houkutella mukaan vaikka kokeilemaan uutta lajia (pl. padel), lähteä urheilukatsomoon tai mih

Prologi osa 2

Prologi osa 2: lisää taustoja Vähän meinas aikaa vierähtää, ollu vähän kaikenlaista tässä. Niin kuin viimeeksi kerroin, olen työelämässä toiminut lähinnä rakennusalalla. Tuleva työpaikka tulee kuitenkin olemaan safarioppaana. Eli käytännössä liikun luonnossa asiakkaiden kanssa jalan, kelkalla, mönkijällä yms ja joku vielä maksaa mulle siitä, vois olla huonomminkin.  Mulla ei siis ole mitään kokemusta ko. alasta, mutta luonnossa liikkuminen (varsinkin Lapissa) ja oleminen on mulle tuttua ja asiakaspalvelu on lähellä sydäntä, joten tuo työ pitäisi olla ainakin teoriassa mulle sopiva. Työt alkaa 1.7. joten vielä on vähän aikaa tottua ajatukseen.  Seuraavassa osassa voitas vähän jutella rohkeudesta tehdä muutoksia...pysykää linjalla!