Siirry pääsisältöön

Etelä vs Pohjoinen

Etelä vs Pohjoinen, kumpi vie

Etelä vs Pohjoinen, ikuinen tappelu. Oisko sittenkin molempi parempi? Mää oon asunut molemmissa joten vertaillaan vähän.


Kauas on pitkä matka 


Etelän hyvät puolet

Etelässä on paljon hyvää. Ehkä ykköseksi nostaisin mahdollisuudet tehdä asioita. Pystyt harrastamaan melkein mitä tahansa lajia, löytyy kulttuurimenoja kuten oopperaa, teattereita ja museoita. Etelässä myös asuu enemmän tuttuja ihmisiä. 

Etelästä löytyy esim paljon yleisiä saunoja, joista erityismaininnan saa Sompasauna. Vapaaehtoisvoimin pyörivä Sompasauna on "saunamaailma" meren rannalla Helsingin Verkkosaaressa lähellä Kalasatamaa. 

Etelässä on myös meri, se on ehdoton valtti. Merelle voi mennä vaikka purjehtimaan tai saariin retkelle. Muutenkin luonto on etelässä hieno, mutta meri tekee sen eron etelän ja pohjoisen välillä. 


Veneretken satoaEtelästä saa pizzaa automaatista, en tiiä meneekö tämä hyviin vai huonoihin puoliin


Etelän huonot puolet

Etelän huonoihin puoliin kuuluu mm. jatkuva kiire, elämän rytmi on ainakin minulle väärä. Uskallan myös väittää, että elämä Helsingissä saa monesti ihmisen ajatusmaailman kaventumaan ja monella unohtuu tai jää tietämättä, kuinka hieno maa meillä on. Toinen huono puoli on asumisen ja elämisen kalleus. Esimerkiksi vuokra-asunnot ovat todella kalliita verrattuna muuhun maahan. Isoin huono puoli (olipa kömpelösti sanottu 😂) etelässä on tietenkin se, että se ei ole Lappi. 


Etelässäkin saattaa olla kylmä 


Lapin hyvät puolet

Tarviiko niitä edes listata? Lappi on Lappi, Lapissa on ihmisen hyvä olla. Synnyin Lapissa ja varsinkin nyt aikuisiällä sydän on vetänyt pohjoista kohti. Lapin luonto jaksaa aina sykähdyttää. Lukuisissa hienoissa paikoissa olen jo käynyt ja lukematon määrä hienoja paikkoja on vielä käymättä. Olen parikin ( 1 ja 2 ) juttua kirjoittanut omista suosikkikohteista, mutta yksi paikka missä olen vieraillut ihan vastikään, ei ole vielä näille listoille kerennyt. Tämä paikka on Pyhä-Nattanen. Pitää täällä käynnistä kirjoittaa ihan oma blogi, paikka on ehdottomasti sen arvoinen, linkkaan se on myöhemmin tähän.


Maisema Pyhä-Nattasen rinteeltä


Lapissa on myös paljon mukavammat ja avuliaamat ihmiset. Harvoin tulee vastaan tympeitä ihmisiä ja jos tulee, ne on yleensä etelästä 😁 Avuliaisuutta kuvaa hyvin edellisessä blogissa kerrottu tarina kairaan hajonneesta kelkasta. Pyyteetöntä auttamista ei voi kuin arvostaa. Toki Lapista löytyy myös paljon jääräpäitä, mutta sehän on vaan hyvä, kun pitää kiinni periaatteistaan.


Lapin huonot puolet

-

-

-

-

-

-

No ei vaitiskaan, ei täälläkään kaikki ole täydellistä. Yhteensä isona miinuksena on tietenkin itikat. Tälläinen kuusamolaisen ja sodankyläläisen verisekoitus on niin huumavan makuista, että mun seurassa saa yleensä olla ihan rauhassa itikoilta, ne on nimittäin kaikki mun kimpussa. Oikein innolla odotan ensi kesää... Pahinta on tietenkin se, kun ei saa nukuttua itikoilta, siinä vaiheessa suuttuu vihanenkin mies.


Täällä ei itikoista ois haittaa

Yhteenveto

Etelä vs Pohjoinen, ehkä vastakkainasettelu on turha, molemmissa on puolensa. Toki minulle Lappi on se ykkönen, mutta viihdyn myös etelässä. Optimi olisi vietttää siellä muutama kuukausi kesällä ja loput ajasta Lapissa. Olisi mielenkiintoista kuulla teiltä pointteja puolesta ja vastaan.

Muistakaa myös ottaa mun Instagram seurantaan🤟 

@unelmanatakaisinkotiin

Kommentit

  1. Tarkoittaako etelä tässä vain pk-seutua? Itse asun suunnilleen puolivälissä Lappia ja pk-seutua, kumpaankaan en muuttaisi, mutta molemmissa on kiva käydä! Moni varmaan tietää Lapista vain laskettelu- ym turistikeskukset, mutta sehän on vain pintaraapaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nimenomaan pk-seudusta puhutaan. Lapin parhaat paikat löytyy nimenomaan turistipaikkojen ulkopuolelta!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos palautteesta, arvostan sitä

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Prologi osa 1

Prologi osa 1: miksi kirjoitan tätä  Moni ihminen kirjoittaa blogia, vielä useampi lukee niitä, saa nähdä kuinka moni tulee tätä lukemaan.  Haaveena jo pitkään Olen miettinyt blogin kirjoittamista pitkään, itseasiassa nuorempana haaveilin kirjan kirjoittamisesta. Muutama vuosi sitten suunnittelin frisbeegolfaiheista blogia, mutta sen kirjoittaminen aina siirtyi ja siirtyi ja lopulta hautasin ajatuksen. Nyt kun yksi elämäni suurimmista unelmista on täyttymässä, tulee myös blogin aloittaminen ajankohtaiseksi.  Olen syntynyt Sodankylässä vuonna 1988 ja muutimme sieltä Ouluun vuonna 1995 kun olin seitsemän vanha. Oulussa menikin pari vuosikymmentä ja sen jälkeen muutaman mutkan kautta päädyin Nurmijärvellä ja täällä on vierähtänyt jokunen vuosi. Urani aikana olen työskennellyt lähinnä rakennusalalla eri tehtävissä.  Noniin ja sitten asiaan Aina kun olen Lapissa vieraillut, sieltä on ollut kerta kerralta vaikeampaa ja vaikeampaa tulla pois. Joka kerta kotimatkalla ainoa ajatus on ollut, mik

Filosofiaa rohkeudesta

Hurja startti, jatketaan filosofialla Huhhuh! Enpä ois uskonut, kahdella ensimmäisellä osalla yhteensä satoja lukukertoja, iso kiitos! Palautetta on myös tullut kivasti, kiitos myös siitä. Lappiin muutto lähenee päivä päivältä ja ajattelin vähän avata filosofiaa liittyen tähän ja muutenki elämään. Rohkeus  Mun omassa elämässä on aina näkynyt isosti rohkeus tehdä päätöksiä, rohkeus tehdä uusia asioita ja rohkeus hypätä tuntemattomaan. Tästä esimerkkinä mm muutto nuorena miehenä Tukholmaan ilman ruotsin kielen taitoa, ilman että tunsin sieltä ketään ja työhön mitä en aikaisemmin ollut tehnyt. Sillä reissulla tuli nuorelle miehelle aika monta asiaa vastapalloon ja tuli opittua asioita kantapään kautta. Se ei muuten välttämättä oo aina huonoin tapa oppia uutta. Toinen asia mikä mulle on ominainen piirre, on halu kokea uusia asioita. Kaverit varmaan tietääkin, että mua ei yleensä oo hirveän hankala houkutella mukaan vaikka kokeilemaan uutta lajia (pl. padel), lähteä urheilukatsomoon tai mih

Prologi osa 2

Prologi osa 2: lisää taustoja Vähän meinas aikaa vierähtää, ollu vähän kaikenlaista tässä. Niin kuin viimeeksi kerroin, olen työelämässä toiminut lähinnä rakennusalalla. Tuleva työpaikka tulee kuitenkin olemaan safarioppaana. Eli käytännössä liikun luonnossa asiakkaiden kanssa jalan, kelkalla, mönkijällä yms ja joku vielä maksaa mulle siitä, vois olla huonomminkin.  Mulla ei siis ole mitään kokemusta ko. alasta, mutta luonnossa liikkuminen (varsinkin Lapissa) ja oleminen on mulle tuttua ja asiakaspalvelu on lähellä sydäntä, joten tuo työ pitäisi olla ainakin teoriassa mulle sopiva. Työt alkaa 1.7. joten vielä on vähän aikaa tottua ajatukseen.  Seuraavassa osassa voitas vähän jutella rohkeudesta tehdä muutoksia...pysykää linjalla!